"Iedereen heeft recht op een waardig afscheid"

Thorax drainage

Met de Thorax wordt het gedeelte bedoelt wat in het ribbenkast zit. Dit zijn de longen, slokdarm en het hart, samen met een aantal belangrijke bloedvaten zoals bijvoorbeeld de Aorta.Door bloedingen en/of tumoren in in de thorax kan het voorkomen dat de overledene vocht verliest door de mond en/of neus. Veelal gaat dit gepaard met verkleuring in het gelaat van de overledene. Vaak zien wij deze postmortale symptomen bij overledenen welke gereanimeerd zijn of na  longbloedingen, aspiraties, bloedvaten welke gescheurd zijn en slokdarm aandoeningen. Dit veroorzaakt een druk in de thorax.

Een thorax drainage houd in dat wij het vocht en (deels) bloed verwijderen uit dit gedeelte waardoor ook de druk weggenomen wordt. Hierna zal een speciaal ontwikkeld desinfectant worden ingebracht om eventuele opnieuw druk opbouw grotendeels te voorkomen. Dit desinfectant remt ook het ontbindingsproces af.


Wij raden aan om na een thorax drainage ook een holte behandeling te laten uit voeren.

Resultaat; De overledene verliest geen vocht of bloed meer door de mond en/of neus en de verkleuringen nemen vaak gelijk af.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn