"Iedereen heeft recht op een waardig afscheid"

Buikpunctie

Buikpunctie (Abdomen drainage) wordt toegepast als de overledene rond de buikstreek begint te zwellen al dan niet in combinatie met vocht verliest/lekt door de mond of neus. Dit wordt veel al veroorzaakt door door stuwing in het lichaam wat veroorzaakt word door vocht in de buikholte welke een voedingsbron is voor bacteriën. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door een Aneurysma, tumoren, perforaties. Dit kan ook gasvorming in de buikstreek veroorzaken. Dit alles bij elkaar heeft als gevolg het opzetten van de buikstreek door de ontstane druk van vocht en/of gas.

Door deze ongewenste druk kan het zijn dat de maag inhoud, lichaamsvocht of bloed door de mond en/of neus naar buiten gedrukt worden. Dit is voor velen de reden om de kist vroegtijdig te sluiten. Als er een buikpunctie is uitgevoerd kan in 99% van al deze gevallen de kist open blijven tot en met de dag van de uitvaart.

Deze behandeling kan zowel in een verzorgingsruimte van een mortuarium of uitvaartonderneming als thuis worden uitgevoerd. Ook na het kisten is deze behandeling mogelijk. 

Het is niet wenselijk dat nabestaanden aanwezig zijn bij deze behandeling.

Terug naar diensten

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn